De door ons geselecteerde theesmaken (herkenbaar maken met het label kinderthee) worden niet bitter en zijn daarom erg geschikt als koude limonade of om ijsthee mee te maken. Ideaal voor tijdens een warme dag thuis of als je een gezonde vervanger zoekt voor de aanmaaksiroop of frisdranken.
Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om ijsthee te maken.
Hieronder leggen we de “Cold brew” en de “Shock brew” methode uit.
Cold brew
Vul een grote kan of fles met water en doe hierin een filter gevuld met ongeveer 15 gram (3x 1-kops hoeveelheid) kinderthee.
Laat de thee een hele nacht in de koelkast trekken (8 tot 12 uur).
Je eigen gemaakte ijsthee klaar voor gebruik.
Shock brew
De meest snelle methode is de shock brew methode.
Maak de thee klaar met heet water zoals je gewend bent en laat de thee dan twee keer zo lang trekken zodat de thee sterker wordt dan normaal.
Vul de een kan, fles of het glas voor de helft met ijsblokjes en giet hierover de thee. Daarna is de ijsthee direct klaar voor gebruik.
Extra tips:
Wil je een extra frisse of zoete smaak? Of wil je een bijzondere uitstraling geven aan je kan ijsthee? Voeg dan vers fruit toe zoals; aardbeien, appel, komkommer, limoen of citroen.
De ijsthee blijft 2-3 dagen goed in de koelkast.
Je kan de ijsthee ook gemakkelijk zoeter maken door een beetje honing toe te voegen.